Jakich kompetencji będą potrzebować pracownicy fizyczni i umysłowi w przemyśle?
Nasycenie automatyzacją i robotyzacją w przemyśle 4.0 nasila się we wszystkich światowych gospodarkach. To powoduje, że sektor przemysłowy zmniejsza koszty produkcji, a praca staje się dla pracowników lżejsza.
Czy docenianie ma moc?
Docenienie i uznanie za dobrze wykonaną pracę to kluczowy element budowania motywacji pracowników oraz pozytywnej atmosfery w miejscu pracy.
Czy warto wdrożyć wellbeing w firmach produkcyjnych?
Przemysł produkcyjny często charakteryzuje się intensywną pracą fizyczną, narażeniem na stres i hałas oraz monotonnością. To wszystko może prowadzić do zmęczenia, braku motywacji oraz zwiększonego ryzyka wypadków.
Jak w prosty sposób wpłynąć na efektywność pracowników?
Aż 40 proc. ankietowanych uważa, że regularne spożywanie posiłków wpływa na efektywność w pracy. Co czwarty badany twierdzi, że oferowanie tego benefitu pozapłacowego jest dla niego ważnym czynnikiem podczas wyboru miejsca zatrudnienia.
Szybki obiad w pracy
Posiłki do pracy można zamówić w SmartLunch lub przygotować samodzielnie. Sałatki, makarony, wrapy, kaszotto – to tylko kilka propozycji.
Feed Foward - co to jest i dlaczego warto stosować
Zawsze jesteśmy na bieżąco z najnowszymi trendami i technologiami. Dzisiaj chcemy podzielić się z Wami informacjami na temat "feed forward". To jest termin, który zyskuje na popularności, ale co to właściwie znaczy?
Karty przedpłacone dla pracowników
Inwestycja w karty przedpłacone dla swoich pracowników to krok w kierunku nowoczesnego i elastycznego zarządzania. Karta przedpłacona w wielu firmach jest połączona z ZFŚS, a pracownicy mają pieniądze na posiłki i korzystanie z obiektów sportowych.
12 godzinny system pracy
System czasu pracy to zbiór norm regulujący czas pracy w zakładzie. Równoważny system czasu pracy uważany jest za jeden z bardziej elastycznych.
Zdrowe posiłki w pracy dla pracowników zmianowych
Pożywne i energetyzujące śniadania pomagają pracownikom zmianowym zachować wysoką wydajność.
Stołówka pracownicza
Stołówka i jadalnia pracownicza to nie tylko miejsca, gdzie pracownicy mogą zjeść posiłek i nabrać siły do pracy, ale również miejsce, gdzie umacniają się relacje pracownicze.
Śniadania dla pracowników zmianowych
Pożywne i energetyzujące śniadania pomagają pracownikom zmianowym zachować wysoką wydajność w ciągu całego dnia pracy.
Jak przyciągnąć i zatrzymać talenty w firmie?
Rywalizacja o utalentowanych pracowników jest zacięta. Firmy podejmują wysiłki, aby nie tylko przyciągać, ale także zatrzymywać talenty. Jednym z kluczowych narzędzi w tej walce są atrakcyjne benefity.
Karta żywnościowa dla pracownika
Ze względu na inflację i wzrost cen artykułów spożywczych najważniejsze dla pracowników stają się benefity odciążające budżet domowy. Bardzo pożądane są benefity żywieniowe takie jak karty przedpłacone, którymi pracownik może zapłacić za obiad.
Regionalne potrawy świąteczne
W jednym regionie podaje się na Wigilię zupę grzybową, a w innym barszcz z uszkami. Różnic regionalnych w tradycyjnych potrawach świątecznych jest sporo.